Blauw en Rood licht

Blootstelling aan blauw licht kan voor sommige mensen zeer pijnlijk zijn, wat kan worden omschreven als fotofobie (lichtgevoeligheid).

Sommige mensen zijn gevoeliger voor blauw licht dan anderen en kunnen last hebben van fotofobie die wordt verergerd door de golflengten van blauw licht.
Deze gevoeligheid voor blauw licht gaat verder dan slaapverstoring door blootstelling aan blauw licht 's nachts; mensen kunnen symptomen van fotofobie ervaren, waaronder pijnlijke symptomen.
Er is enig onderzoek gedaan waarin is gekeken of golflengten van blauw licht een mogelijke oorzaak zijn voor fotofobie en waarom.

Wat is blauwlichtgevoeligheid?
Gevoeligheid voor blauw licht is een andere manier om fotofobie te beschrijven die kan worden verergerd door golflengten van blauw licht.
Er zijn meerdere mogelijke oorzaken van fotofobie, waaronder: oogaandoeningen, neurologische, psychiatrische of een bijwerking van bepaalde medicijnen.

Wat veroorzaakt gevoeligheid voor blauw licht?
Momenteel is er beperkt onderzoek gedaan naar de oorzaak van fotofobie bij blauw licht. Er is echter tot nu toe een interessante enkele menselijke case study en een studie bij muizen uitgevoerd.
Een van de mogelijke oorzaken kan iets te maken hebben met de melanopsineroute.

Melanopsine is aanwezig in ipRGC (intrinsiek lichtgevoelige retinale ganglioncellen). De enige hypothese is dat activering van deze ipRGC door specifieke golflengten van blauw licht iets te maken kan hebben met de fotofobiesymptomen door nociceptieve neuronen langs de trigeminuszenuwbanen te stimuleren.

Sommige mensen kunnen pijnlijke symptomen ervaren van blootstelling aan blauw licht, wat kan worden omschreven als fotofobie (lichtgevoeligheid).
Raadpleeg uw plaatselijke zorgverlener, zoals een optometrist, als u denkt dat u fotofobie heeft om uw ogen te laten controleren.

Raoptics voor een betere slaap, hogere productiviteit en een betere gezondheid in het digitale tijdperk

De belangrijkste voordelen:

 • De lenzen zijn ontworpen met experts om speciale pigmenten te gebruiken om meer dan 95% van schadelijk blauw licht te blokkeren
 • De daglenzen bieden de optimale hoeveelheid bescherming voor gebruik overdag, verbeteren de focus en verhogen de productiviteit.
 • De nachtlenzen elimineren al het blauwe licht om de melatonineproductie te maximaliseren en onze slaapkwaliteit, energieniveaus en gezondheid te verbeteren.

Blu Blox heeft een uitgebreid spectrum van brillen en speciale lampen

De belangrijkste voordelen:

 • De Blu Lite-brillen filteren het hele schadelijke kunstmatige blauwe lichtspectrum, wat digitale vermoeidheid van de ogen, hoofdpijn en stress vermindert
 • De SummerGlo-brillen blokkeren 100% van het blauwe licht tussen 400nm en 450nm en verbeteren daarmee je humeur en je gevoelens van welzijn.
 • De Sleep+-brillen elimineren 100% van blauw en groen licht, het licht dat
   je melatonine en slaap negatief beïnvloedt.

Lumi verlichting

De belangrijkste voordelen:

 • Alle Lumi-verlichting is volledig flikkervrij, nul EMF en weinig of geen blauw licht.
 • Lumi Sleep+-lampen elimineren 100% van al het blauwe en groene licht tussen 400nm-580nm, zodat u 's avonds kunt ontspannen en uw lichaam kunt voorbereiden op de slaap zonder dat blauw of groen licht de melatonineproductie beïnvloedt.
 • Lumi Sleep+ is de perfecte partner voor de Sleep+ blauw licht blokkerende bril.

Hive roodlicht therapie-apparaat

De belangrijkste voordelen:

 • Roodlicht- en nabij-infraroodlichttherapie is wetenschappelijk bewezen in peer-reviewed klinische onderzoeken om anti-verouderingseffecten op onze huid te hebben.
 • te helpen bij neurologische aandoeningen, depressie en angst te bestrijden, vetverlies te verhogen, herstel van inspanning te versnellen, uw slaap te verbeteren.
 • te helpen met kracht en uithoudingsvermogen, enkele auto-immuunziekten te bestrijden, haaruitval bestrijden en genezing van blessures versnellen, allemaal met weinig tot geen bijwerkingen.

De medische (FDA en MHRA)  beoordeelde schermfolies van Ocushield filteren schadelijk blauw licht uit, om je ogen en huid te beschermen en je te helpen beter te slapen...

De belangrijkste voordelen:

 • Beschermt je ogen, huid en slaap beter
 • Gepatenteerd blauwlicht technologie van medische kwaliteit
 • Geen retro oranje tintje maar een kristalhelder beeld
 • Supersterk gehard glas om je schermen te beschermen

Medische vrijwaring:

De verstrekte informatie is voor educatieve doeleinden en is niet bedoeld als medisch advies of vervanging van het medisch advies van een arts of andere gekwalificeerde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Het is niet onze bedoeling om een ziekte of ziekte te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Raadpleeg altijd een arts of andere zorgverlener voor medisch advies of informatie over diagnose en behandeling. De informatie in deze presentatie is niet geëvalueerd door de Food & Drug Administration of een andere medische instantie..

Neem contact met ons op: