De groene Pil : onmisbaar als je (voornamelijk) plantaardig eet!
De belangrijkste voordelen:
De groene pil bestaat uit marine Fytoplankton. Een uniek superfood
Fytoplankton is beslist een unieke superfood!
Het is de basis van de voedselketen en bevat daarom een een indrukwekkende reeks voedingsstoffen waaronder Omega-3 vetzuren (EPA), eiwit, chlorofyl, aminozuren, mineralen, pigmenten, enzymen en sporenelementen.
Fytoplankton is belangrijke voedingsbron voor veel zeedieren en dankzij recente photo bioreactor technologie nu ook beschikbaar voor de mens. Fytoplankton voorziet vissen in de gezonde omega-3 vetzuren zoals EPA. Dankzij deze nieuwe technologie kunnen we een stap overslaan in de voedselketen en zijn we niet langer strict afhankelijk van het eten van vis of visolie. Dit is goed nieuws voor vegetariers of veganisten, maar garandeert ook een product dat vrij is van vervuiling.
Van de 40.000 plus soorten fytoplankton zijn er slechts een enkele geschikt voor menselijke consumptie. Na jarenlang wetenschappelijk onderzoek door microbiologen en voedingsdeskundigen is gebleken dat één specifieke soort zich op basis van zijn voedingsprofiel onderscheidt: Nannochloropsis gaditana.
Dit is de soort die nu in technologische geavanceerde photo-bioreactors wordt gekweekt. De bio-reactoren bestaan uit een transparant gesloten buizensysteem waarbij, gebruikmakend van zonlicht en natuurlijke fotosynthese, de fytoplankton ongehinderd en zonder concurrentie van andere algen kan uitgroeien tot de biomassa die uiteindelijk geoogst en gevriesdroogt wordt.
Bio Reactor Technologie
De bioreactor technologie, garandeert een zeer zuiver, veilig eindproduct.Voedingsstoffen, CO2 en O2 worden voortdurend toegevoegd aan de reactoren, zodat de algen continu krijgen wat ze nodig hebben voor een ideale ontwikkeling.
Marine Fytoplankton duur? Door de benodigde technologie die achter de productie zit is fytoplankton relatief duurder dan andere algensoorten, maar daarvoor in de plaats biedt ze ons een uniek arsenaal aan gezondheidsbevorderende eigenschappen.
Het is een zeldzame en volledig voedingsbron en voorziet het lichaam in vrijwel alle benodigde bouwstoffen die het nodig heeft voor bijvoorbeeld de productie van gezonde nieuwe cellen en de aanmaak van neurotransmitters. Fytoplankton heeft een alkalische pH-waarde en bevordert een goede zuurgraad van het lichaam. Dit is één van de meest kritische factoren voor een goede gezondheid.
Marine Fytoplankton bevat o.a.:
Chlorofyl
EPA (gezonde omega-3 essentiële vetzuren) 5% per gram
Astaxanthine en Canthaxanthine (belangrijke anti-oxidanten)
Fosfolipiden (die helpen bij de opname van EPA en andere essentiële omega 3 vetzuren)
Beta-caroteen en zeaxanthine
Violaxanthin, antheraxanthin, vaucheriaxanthin (alle krachtige antioxidanten)
Compleet eiwit (50%)
Gebruik: 1 tot 3 gram per dag.
Gemiddelde samenstelling van Marine Phytoplankton:
Voedingswaarde per dagdosering (2 gram):
Energie kJ / kcal32 kJ / 8 kcal
Vet0.36g
waarvan verzadigd0.09g
Koolhydraten0.14g
waarvan suikers0.02g
Vezels0.29g
Eiwit0.85g
Zout0.04g
Vitamine B124μg 160%
Jodium80μg 53%
Omega 30.08g
Chlorofyl0.05g