Vegan Vitamine K2

Vegan vitamine K2 is een cruciale voedingstof, belangrijk voor onze botten. 

Het belangrijkste voordeel:

  • Houdt de normale botten in stand:
    K2 draagt bij aan instandhouding van de botten en speelt een belangrijke rol in de aanmaak van botten.
  • Draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling:
    Vegan vitamine K2 draagt bij en ondersteund een normale bloedstolling.

vitamine K2 helpt bij het activeren van eiwitten en belangrijker is voor de gezondheid van onze botten.

Vitamine K is een cruciale en soms vergeten voedingsstof. Net als vitamine A, D en E is vitamine K een in vet oplosbare vitamine.
Er zijn twee soorten vitamine K: K1 (phylloquinone) en K2 (menaquinone, waarvan er eigenlijk meerdere soorten zijn). Vitamine K1 is het belangrijkst voor de regulering van de bloedstolling, terwijl vitamine K2 helpt bij het activeren van eiwitten en belangrijker is voor de gezondheid van onze botten.

Bronnen van vitamine K1
Belangrijke bronnen van vitamine K1 zijn groene bladgroenten (bijv. boerenkool, spinazie, boerenkool, snijbiet, raapstelen, mosterdgroenten, peterselie, snijsla, spruitjes, broccoli, kool). Asperges, paksoi, erwten, peterselie en linzen, evenals sommige soorten fruit zoals pruimen, druiven, frambozen en vooral bosbessen bevatten ook grote hoeveelheden K1.

Bronnen van vitamine K2
De MK-7-vorm van vitamine K2 komt bijna uitsluitend voor in dierlijke producten. Het lichaam kan een klein beetje K1 in MK-7 omzetten, maar lang niet genoeg om volledig aan onze behoeften te voldoen. Daarom wenden sommige veganisten zich tot Natto (gefermenteerde soja), dat een bacteriële vorm van vitamine K bevat die ons lichaam iets gemakkelijker in MK-7 kan omzetten. Maar Natto is wel een verworven smaak en niet veel mensen vinden het lekker! Buiten Japan is het niet heel gangbaar als onderdeel van het dagelijkse dieet. Andere plantaardige bronnen zijn zuurkool en kombucha, maar hun K2-gehalte is inconsistent en hangt af van de productiemethode. Daarom is K2 suppletie vaak de betere en betrouwbare keuze.

Onze K2 tabletten worden gewonnen uit Natto en bevatten 100mcg per tablet.

Vitamin K2  60 x 100 mcg

Medische vrijwaring:

De verstrekte informatie is voor educatieve doeleinden en is niet bedoeld als medisch advies of vervanging van het medisch advies van een arts of andere gekwalificeerde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Het is niet onze bedoeling om een ziekte of ziekte te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Raadpleeg altijd een arts of andere zorgverlener voor medisch advies of informatie over diagnose en behandeling. De informatie in deze presentatie is niet geëvalueerd door de Food & Drug Administration of een andere medische instantie..

Neem contact met ons op: